Четвер
18.04.2024
6:38:39 AM
Вітаю Вас Гість
RSS

Сайт відділу освіти Барської райдерж адміністрації
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Наше опитування
Яка на вашу думку школа міста є найкращою?
Всього відповідей: 170

Хмаринка тегів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Погода

Калькулятор


Єдина Країна! Единая Страна!
Головна » 2017 » Липень » 10 » Урок – презентація навчального проекту на тему: "Як живуть мурахи?" у ЗОШ І-ІІІ ст.№3 м.Бар
2:43:17 PM
Урок – презентація навчального проекту на тему: "Як живуть мурахи?" у ЗОШ І-ІІІ ст.№3 м.Бар

27 квітня 2017 року у 1 – А класі пройшов відкритий урок – презентація навчального проекту на тему: "Як живуть мурахи,?" До проекту ретельно готувались всі учні класу, об’єднавшись у три групи: «Інформатори», «Літератори», «Народознавці». Творчий звіт всіх учасників проекту оформлений у вигляді презентації.
Ще на початку уроку нам надійшла телеграма з містечка Мурашине : «Любі,друзі! Запрошуємо вас на конференцію з мірмекології «Як живуть мурашки?»! » Діти прийняли запрошення, з’ясували значення слова мірмекологія. Потім «чарівний вітер» відніс всіх в ліс, у Мурашине містечко. Тут і розпочалася конференція. 
Члени групи «Інформатори» Бортнік Іван, Максименко Олександра, Тимчій Анастасія, Пархацька Анастасія, Рочняк Злата та Білоус Андрій підготували коротенькі, але дуже змістовні розповіді про мурах. З цікавістю розглядали діти мурашник у розрізі, дізнались про його складну багатокамерну будову, у котрій можуть жити до півтора мільйони мурах. А таємниці для допитливих у рубриках «Це цікаво!» та «Мурашині професії» дозволили дітям сприйняти мурах як яскравий приклад працьовитості та взаємодопомоги. Мурахи зацікавили дітей своєю складною соціальною поведінкою. А їх інтелекту можна тільки позаздрити! Мурахи вміють будувати і шити, відшукувати воду в пустелі і подавати сигнали один одному, орієнтуватися по сонцю, але не вміють вони лише жити поодинці. 
У ході конференції було доведено, що мурахи – корисні комахи і потребують охорони.
Члени групи «Народознавці» Пархонюк Іван, Швець Марта та Гаджалов Костянтин вивчили і продекламували прислів’я, приказки і прикмети про мурах, виділили риси мурашок, про які йдеться у цих прислів’ях. 
Членам групи «Літератори» допомагали батьки знайти цікавий матеріал про роль мурах у казках, вірші та казки про мурашок. Оформили добірку найбільш цікавих ілюстрованих казок та віршів для кожного учня класу. З літературознавчим матеріалом виступила Цілинко Вікторія. Руденко Софія віршем Лесі Вознюк 
« Новосілля у мурашнику» закликала всіх не руйнувати мурашники і берегти природу. А Руденко Олена ознайомила зі змістом добірки казок та віршів про мурах, подарувала добірочки дітям та порадила прочитати.
Всі діти класу, за бажанням, малювали малюнки про життя мурах. Найкращими були малюнки Бортніка Івана, Максименко Олександри, Рочняк Злати, Пархонюка Івана, Швець Марти.
А коли підійшла до кінця наша конференція, жителі міста Мурашине подякували нам за роботу і попросили запам’ятати: комахи – тварини. У природі всі тварини потрібні. Кожна займає своє місце і має певне значення. Щоб зберігся світ, у якому ми живемо, потрібно зберегти всю різноманітність тварин і рослин.

Переглядів: 683 | Додав: сенсей | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Липень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Пошук

Вікіпедія

Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Вхід на сайт

    Єдина Країна! Единая Страна! United Country