П`ятниця
03.05.2024
3:12:42 AM
Вітаю Вас Гість
RSS

Сайт відділу освіти Барської райдерж адміністрації
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Наше опитування
Яка на вашу думку школа міста є найкращою?
Всього відповідей: 170

Хмаринка тегів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Погода

Калькулятор


Єдина Країна! Единая Страна!
Головна » 2016 » Березень » 1 » День української писемності та мови
3:50:26 PM
День української писемності та мови

    

Понеділок, 9 листопада, особливий в житті загальноосвітньої школи І-ІІІст. №1 м. Бара– саме цього дня кожного року відзначають День української писемності та мови! Святкування розпочалося з урочистої лінійки «Краща мова єднання – українська», яку підготували та провели учні 9-А класу разом з учителькою української мови та літератури Слободянюк Л.М.

         Мова – це великий дар природи. У світі налічується близько 3 тисячі мов. І у кожного народу вона своя. І серед них – ніби запашна квітка в чудовому букеті - українська мова. Наш народ створював свою мову віками. її багатство і краса, мелодійність і витонченість визнано світом. Українська мова входить до групи найбільш розвинених і досконалих мов. І тому завдяки проголошенню незалежності вона, як і українська культура, по праву займають належне місце у світі.

          А для того, щоб ми знали, вивчали і не забували своєї рідної мови, щоб підвищували її значимість для майбутнього, наш національний календар поповнився ще однією важливою датою для кожного справжнього українця – 9 листопада. Свято було встановлено 6 листопада 1997 року Президентом України Леонідом Кучмою за підтримки ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі нашої мови для розвитку українського суспільства Указом № 1241/97 «Про День української писемності та мови». В Указі було зазначено: «Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора Літописця».

        У цей день по всіх школах України проводяться конкурси знавців української мови. І в нашій школі за традицією був проведений І етап Міжнародного  конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика. В рамках Днів української писемності та мови в нашій школі очікується  багато цікавих та пізнавальних заходів, присвячених нашій рідній мові – мовознавчі турніри, конкурси та багато іншого.

 Із святом вас, шанувальники рідного слова.

     

Переглядів: 295 | Додав: сенсей | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Пошук

Вікіпедія

Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Вхід на сайт

    Єдина Країна! Единая Страна! United Country