Понеділок
29.04.2024
4:28:14 PM
Вітаю Вас Гість
RSS

Сайт відділу освіти Барської райдерж адміністрації
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Наше опитування
Яка на вашу думку школа міста є найкращою?
Всього відповідей: 170

Хмаринка тегів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Погода

Калькулятор


Єдина Країна! Единая Страна!
Головна » 2016 » Квітень » 6 » Методичне об’єднання музичних керівників району на базі ДНЗ Ялтушків
11:13:51 AM
Методичне об’єднання музичних керівників району на базі ДНЗ Ялтушків

    

 5 квітня 2016року в Ялтушківському дошкільному навчальному закладі проходило методичне об’єднання музичних керівників району  на тематику виховання патріотичних почуттів дошкільників. Було  представлене патріотичне свято «Ми діти твої ,Україно!»

Патріотичне виховання набуває особливого значення, і тому у вихованні патріотичних почуттів дошкільників є  вивчення історії, культури, традицій свого народу. Наше свято було проведено з метою  закріпити знання дітей про народні звичаї та традиції; формувати у дітей  почуття глибокої любові до Батьківщини, свого роду, почуття пошани до українців, удосконалювати  дітей розмовляти рідною мовою; розвивати та збагачувати знання про красу рідної землі під час виконання віршів,  патріотичних пісень, танців, ігор.

     Учасниками патріотичного свята були діти різновікової групи. В це свято наші вихованці  вклали почуття любові до рідної Батьківщини і їхні вірші звучали щиро та сердечно. З уст дітей лунали слова-освідчення, слова-захоплення, слова-переконання. З дитячою безпосередністю і чесністю прозвучало: «На білому світі є різні країни, де ріки ліси і лани.
Та тільки одна на землі Україна, а ми – її доньки й сини».
         Свою любов діти висловлювали не лише віршованими рядками, але й через пісні. «На нашій Україні», «Українка я маленька», «Козачата». А ще ж були таночки: «Вишеньки - черешеньки», «Танець козачат»; ігри: «Відгадай роботу», «Ложку передай, українську страву називай». Про свою відданість Батьківщині переконливо  продекламував нам наш вихованець у вірші «Моя Україна»- Нікіта Вовк.  Завершили свято попурі пісень про Україну. Так як народна пісня – джерело музичного мистецтва, вона несе додаткову інформацію для поглиблення вивчення життя, побуту, важливих історичних подій, культурної спадщини, сповненої гуманістичних ідей, історії боротьби народу за краще майбуття.

     В свою чергу, Коменський Я. А. наголошував, що виховувати в людині патріота своєї Батьківщини, любов до рідного краю, варто починати з раннього дитинства.  Тому, актуальною  проблемою  дошкільного закладу є забезпечення всебічного розвитку і виховання дітей,  насамперед виховання її здібностей та задатків на  засадах української музичної культури.

 

Переглядів: 288 | Додав: сенсей | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Пошук

Вікіпедія

Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Вхід на сайт

    Єдина Країна! Единая Страна! United Country