Понеділок
06.05.2024
6:53:19 AM
Вітаю Вас Гість
RSS

Сайт відділу освіти Барської райдерж адміністрації
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Наше опитування
Яка на вашу думку школа міста є найкращою?
Всього відповідей: 170

Хмаринка тегів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Погода

Калькулятор


Єдина Країна! Единая Страна!
Головна » 2016 » Вересень » 21 » На гостинах у Михайла Коцюбинського у ЗОШ І-ІІІст. №1 м.Бара
1:52:53 PM
На гостинах у Михайла Коцюбинського у ЗОШ І-ІІІст. №1 м.Бара

Щаслива земля, краю мій подільський,

Який багатий на великих ти!

Та в тім ряду Михайло Коцюбинський

Навіки буде серед перших йти!

Л. Пастушенко

 

            Серед відомих імен Вінниччини одне сяє найяскравішою зіркою. Це ім’я першої величини – Михайло Коцюбинський, один  із видатних діячів української та світової літератури.

     У вересні 2016 року вся культурна громадськість України відзначала сонячний ювілей неперевершеного майстра художнього слова Михайла Коцюбинського – 152 роки від дня його народження.

З ім’ям  Великого Сонцепоклонника тісно пов’язана історія нашої школи. Відомо, що 1 вересня 1875 року М.Коцюбинський складає іспит до третьої групи Барського народного училища – предтечі ЗОШ І-ІІІст. №1 м. Бара.  З 1972 року це традиційне місце проведення поетичних «субот», мистецьких зустрічей.

 

Нікого не залишають  байдужими екскурсії   до галереї  автографів відомих людей України,  яка була відкрита до  150- річчя з дня народження М. М. Коцюбинського. Було виготовлено понад 35 банерів з автографами знаменитих людей: письменників, політиків, артистів і громадських діячів. Всі вони в прямому розумінні слова «доклали руку» до створення галереї – письмово засвідчили шану Великому Сонцепоклоннику.

 М. Коцюбинський був великим людинолюбом. Він любив усіх: маленьких і дорослих, бідних і багатих, здорових і хворих, розумних і порожніх. Він цікавився всіма, колекціонував людські характери, риси, посмішки, вади тощо. Коцюбинський не уникав спілкування з жодною людиною, що траплялась на його шляху. І нікого ніколи не осудив, не образив. «Будьмо передусім скрізь українцями – чи то в своїй хаті, чи в чужій, чи в своєму краї, чи на чужині. Хай мова наша не буде мовою, якою звертаються лиш до челяді…Хай вона бринить і розгортається в нашій родині, у наших зносинах товариських, громадських, у літературі – скрізь…

Не попускаймо собі навіть у дрібничках. Несімо прапор справи нашої в дужих руках…не відділяймо слово від діла…»

Як справжній майстер, Коцюбинський завжди цікавий і актуальний. Як класик національної літератури він достеменно не пізнаний, що відкриває перспективи все нових читань і перечитувань творів.

Минають роки, десятиліття, людини давно вже немає, але за життя нею було зроблено так багато доброго, стільки посильно мудрого, що ніякий час не може стерти в нашій пам’яті світлий образ Михайла Михайловича Коцюбинського.

 

Переглядів: 371 | Додав: сенсей | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Пошук

Вікіпедія

Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Вхід на сайт

    Єдина Країна! Единая Страна! United Country