Вівторок
30.04.2024
9:51:27 PM
Вітаю Вас Гість
RSS

Сайт відділу освіти Барської райдерж адміністрації
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Наше опитування
Яка на вашу думку школа міста є найкращою?
Всього відповідей: 170

Хмаринка тегів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Погода

Калькулятор


Єдина Країна! Единая Страна!
Головна » 2017 » Березень » 16 » Соціалізація особистості як соціально-педагогічна проблема
4:37:51 PM
Соціалізація особистості як соціально-педагогічна проблема

У «Концепції загальної середньої школи» сказано, що «школа – це простір життя дитини; тут вона не готується до життя, а повноцінно живе, і тому вся діяльність навчального закладу вибудовується так, щоб сприяти становленню особистості як творця і проектувальника власного життя, гармонізації взаємин між учнями і педагогами, школою і родиною, ґрунтуючись на ідеї самоцінності дитинства, діалогу, усвідомленого вибору особистого життєвого шляху».

Одна з найважливіших проблем сьогодення – соціалізація особистості учнів, тобто розвиток життєвої компетентності особистості, оскільки саме вона передбачає наявність необхідних психологічних знань, умінь і навичок, дає змогу людині досягти успіху в особистому житті та професійній діяльності, жити повноцінним, цікавим, насиченим життям.

Проблема даної теми полягає в тому, що поява нових і радикальна зміна традиційних каналів соціалізації підростаючого покоління в сучасному перехідному українському суспільстві привели до збільшення кількості людей, що ведуть асоціальний, аморальний спосіб життя.

Мета соціалізації — допомогти особистості вижити в суспільному потоці криз і революцій — екологічній, енергетичній, інформаційній, комп'ютерній тощо, оволодіти досвідом старших поколінь, зрозуміти своє покликання, визначити власне місце в суспільстві, самостійно знайти шляхи найефективнішого самовизначення в ньому.

Оскільки у 2017 році навчальні заклади району почали роботу над науково-методичною проблемною темою «Використання ефективних освітніх стратегій соціалізації особистості через психолого-педагогічний супровід її становлення», то 16 березня на базі ЗОШ І-ІІІ ст. №4 м. Бара було проведено семінар для заступників з навчально-виховної роботи «Соціалізація особистості як соціально-педагогічна проблема». Семінар підготувала завідувач НМК Т. Маринюк.

Під час семінару його учасники розглянули, що таке соціалізація, соціальна адаптація, соціальна компетентність, хто такі агенти соціалізації та якими є інститути соціалізації.

Також завучі визначили за метою напрями соціалізації та її зміст, вимоги до соціальної ролі «вчитель», які висувають соціум, держава, батьки та діти і визначили місце школи в процесі соціалізації дитини.

Переглядів: 486 | Додав: сенсей | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Пошук

Вікіпедія

Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Вхід на сайт

    Єдина Країна! Единая Страна! United Country