Субота
04.05.2024
11:04:51 AM
Вітаю Вас Гість
RSS

Сайт відділу освіти Барської райдерж адміністрації
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Наше опитування
Яка на вашу думку школа міста є найкращою?
Всього відповідей: 170

Хмаринка тегів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Погода

Калькулятор


Єдина Країна! Единая Страна!
Головна » 2016 » Грудень » 26 » Тиждень української мови та літератури в ЗОШ I-III ст. №3 м. Бара
1:13:12 PM
Тиждень української мови та літератури в ЗОШ I-III ст. №3 м. Бара

    

 З 12 по 16 грудня в ЗОШ I-III ст. №3 м. Бара пройшов тиждень української мови та літератури під назвою «Звичаї і традиції українського народу». У перший день тижня в навчальному закладі пройшла виставка малюнків «Літературний калейдоскоп», на якій свої роботи представили учні 5-9 класів. Веселим та смачним був другий день тижня «Смакуємо по-українськи!» Учні 5-11 класів постаралися на славу: підготували і повідомлення про українські страви (борщ, галушки, вареники, сало…), і самі страви. Цього дня ж дня відбулася вікторина , на якій школярі відповідали на питання, пов’язані з приготуванням тих чи інших страв, змагалися за звання кращого знавця прислів’їв та приказок про українську кухню. День пройшов по-справжньому цікаво, по-українськи щиро!

Обійдіть весь світ безмежний,
І скажіть, в якій країні
Так зберігся скарб безцінний,
як у нашій Україні!
Такими поетичними рядками розпочався виховний захід «Люби і знай свій рідний край», який підготували учні 7-8 класів. Школярі здійснили заочну подорож у часі: дізналися багато цікавого про життя і побут давніх українців, демонстрували український національний одяг, розширили знання про звичаї і традиції нашого народу. 
15 грудня пройшла вікторина «Подорож океаном рідної мови», під час якої учні 7-8 класів мали змогу працювати з мовними перлами, які виражені різними жанрами усної народної творчості: прислів’ями та приказками, загадками та піснями. У ході свята учнями 6 – 10 класів були прочитані вірші та гуморески про українську мову.
В останній день тижня, 16 грудня, пройшов виховний захід «Веселий ярмарок». Учні 10 класу підготували фрагмент українського ярмарку, де звучала народна пісня, линув дотепний гумор, виконувався запальний танець. Метою заходу було ознайомлення учнів із традицією ярмаркування українського народу, виховання національної свідомості, почуття доброти, поваги до рідного слова, звичаїв і обрядів нашої країни. 
Тематичний тиждень організували і провели вчителі української мови та літератури Присяжнюк О. А ., Трохимчук З.Є., Гадомська Ж.В., Невольчук І. В., бібліотекар Кльоц О. Л.

 

Переглядів: 325 | Додав: сенсей | Рейтинг: 3.0/4
Всього коментарів: 0
avatar
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Пошук

Вікіпедія

Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Вхід на сайт

    Єдина Країна! Единая Страна! United Country